HOME ABOUT PRODUK HARGA DAFTAR CONTACT

Gold Coast Morib International Resort

Assalamualaikum & Hi

Anniversary kitaorang this year, my sister, Ayu decided to treat us to Gold Coast Morib 2 days 1 night dekat Banting. To those yang pernah pergi mesti akan review best kalau bawa anak-anak or kids sebab ada water theme park. Pada pendapat Ana, tu je attraction dia laut pun tak berapa cantik if you know what I mean. 

So, Fayyad was so happy but at some point dia sangat sleepy so dia buat lah muka 50 sen dia tu. Hehehe..Check in time, memang horror..tunggu selama sejam suku baru dapat bilik..beratur panjang sampai taktau nak Fayyad ke mana...Alhamdulillah dia behave sangat & tak menangis..suka agaknya tengok kids berlari-lari...Nak kata festive season pun tak juga..check-in 28 Ogos 2016 (Ahad), check-out 29 Ogos 2016 (Isnin) satu malam..

Untuk pengetahuan, ikan bakar tu makan cost sebanyak RM60 ++ untuk 3 lauk sahaja..ok lahhh..compare to makan dekat hotel yang harga lagi mahal & makan steamboat..for us, macam tak berbaloi sebab makan dengan Fayyad memang confirm takkan lama & steamboat pun mana boleh makan sekejap2 kan..so, kitaorang layan lah ikan bakar for our anniversary dinner simple & economical...hehehe..

Keesokannya time breakfast pula, dekat hotel..I have always love hotel breakfast menu due to choices yang banyak..pancakes, cereal, cute & tasty muffins etc...Tapi, experience dekat hotel ni pilihan memang ada cuma..........guest yang sangat ramai, padat, nak dapatkan seat macam tunggu nak makan boat noddle beratur dekat luar..Ni kira bad experience la dekat hotel ni...Terlalu ramai manusia yang kelaparan menunggu untuk masuk untuk daptkan makanan. Dah masuk ingat ada lah seat, tengok2 kena mencari-cari meja macam kat restoran/warung pulak..Aiyoyoyo..masa tu dah rasa bad mood dah sebab kita tau tu bukan musim cuti sekolah & merasakan tiada apa-apa tindakan yang dilakukan oleh pihak hotel ke tentang crowd yang padat ni tapi their F&B staff are very good & friendly..dapatkan Fayyad baby chair walaupun peluang tipis sebab ramai baby & kids yang guna...huhuhu..

Secara keseluruhannya, better pergi time bukan school holiday supaya:
  1. Check-in tak beratur sejam ke atas
  2. Water theme park tak terlalu padat
  3. Breakfast crowded & takde seat
Selain daripada di atas, semua termasuk bilik, jakuzi (bising sikit) tapi normal kot sebab tak pernah try mana-mana jakuzi hotel lain, servis, pantai (pasang surut sama je tak berapa cantik laut dia) ok untuk ambil udara laut je.


dah tau hint buka baju maksudnya nak mandi...tu yang happy muka dia tu..

jakuzi dulu k baru gi theme park

King Ikan Bakar Pantai Morib
Pantai Morib
40000 Banting, Selangor
Malaysia

muka tension lapar ke ngantuk anak mama ni?

ikan siakap 3 rasa

butter prawn sedap & sotong goreng tepung

3 lauk jer..makan berdua..Fayyad tak kira la kan..

view water theme park from our balcony 

depan water theme park ada laut

view belah kiri balcony kami

Fayyad baru bangun sleep..tu yang muka 50sen

Fayyad & Abahnya

macam biasa, still tak suka dengan beach sand..geli kot..

suka lettew dapat mandi pool

mama nak interframe juga

oh cepcinya anak mama.!


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI