HOME ABOUT PRODUK HARGA DAFTAR CONTACT

KL Bird Park best!

Assalamualaikum & Hi

Entry harini nak cerita tentang trip Ana & family ke KL Bird Park pada 3 Oktober (Isnin). Masa ni cuti Awal Muharam...So, kita ambil peluang meluangkan masa dengan family..spend some quality time dengan my cheeky 11 months old son, Fayyad. So far, hasil berjalan seluruh park memang best, penat sebab panas terik time tengah hari tetapi sangat menarik. Fayyad memang suka sangat birds selain cats. So memang berbaloi bawak budak-budak yang gemarkan birds. So bawah ni adalah admission price untuk enter KL Bird Park. Kalau ada yang rasa pricey sikit tu boleh la terjah MATTA FAIR untuk dapatkan harga yang sangat berbaloi iaitu hanya RM15 untuk adult..amacam?? Murah kan, dapat jimat RM12, bukan sikit tu..hehehe..Kalau pergi satu bas lagi berbaloi..mana yang bawak family dari kampung ke kan.. 

Normal rate untuk adult & child

Map ke KL Bird Park pada yang taktau

Park map untuk reference masa bersiar-siar

Secara keseluruhannya, semua jenis burung yang kita pernah dan tak pernah lihat ada dalam park ni. Yang paling best, kebanyakkan birds memang dilepaskan di dalam park ni supaya visitor boleh mendekati mereka. Ada yang friendly & ada yang garang sikit, ada juga yang poo-poo merata..hehe..so,beware of your footsteps aja lah..
                                
9.30 am - 5.30 pm
Photography with Birds
Zone 4 - Feathered Friends Photo Booth
10.00 am - 5.00 pm
Lory Feeding
Zone 4 - World Of Parrots
10.00 am - 5.00 pm
Ostrich Feeding
Zone 4 - Flightless Birds
10.30 am
Free Flying Birds Feeding
Zone 1 - Next to Brahminy Land
11.30 am
Hornbill Feeding
Zone 3 - Hornbill Park
12.30 pm & 3.30 pm
Bird Show
Zone 4 - Amphitheatre
2.30 pm
Eagle Feeding
Zone 1 - Brahminy Land
4.00 pm
Milky Stork Feeding
Zone 4 - Waterfall Aviary

Basically, ni daily activities dalam park bagi memudahkan visitor datang ke zone sekian untuk enjoy feeding or photograph session dengan birds. Parrots dia memang semua clever..Sebabnya, masa lalu sebelah tu terdengar suara merdu kata Hello..hello..ingatkan siapa rupanya parrot yang dekat dalam photograph area tu tengah bercakap. So, apa lagi..Ana pun hello lah banyak kali..hahahaha..nak dengar suara dia..Merak pula memang berada di merata-rata tempat..cantik sangat colors of their feathers tu..Ostrich pun ada juga..Sawi disediakan secara percuma, so kitaorang dengan excitednya feed la diorang tu...tengok gaya memang kelaparan sbb my sister, Dayah kena gigit dengan ostrich tu time diorang berebutkan sawi yang my sis feed kan tu..teringat Chickaboo road running atas Federal Highway..huhu..sian dia..Flamingo, swan, lory birds even chicken pun ada..mesti ada yang cakap ayam selalu tengok, boringlah..pfttt..haha..

For your information, ada cafe yang menjual air,food & ice cream bagi yang penat ingin berehat. So, jangan risau kalau terlalu panas & penat. Warga emas boleh berehat ditempat yang disediakan. Nak bagi tau sikit, pekerja di dalam KL Bird Park ni quite strict sikit..kenapa?? Pernah nampak foreigner jatuhkan air tin secara tak sengaja..Nak tau apa pekerja mereka jawab?? Sir, please pick it up and pay for it...errrrr...terkejut juga sampai begitu sekali strictnya...tu mungkin arahan yang diterima & polisi yang visitor perlu ketahui...So, careful time nak beli drinks or foods ok..hehehehe...

Enjoy ye gambar-gambar masa kami di KL Bird Park  pada 3 Oktober 2016:

















Itu saja, for more info, boleh visit official website KL Bird Park for further details.

http://www.klbirdpark.com/index.cfm

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI