HOME ABOUT PRODUK HARGA DAFTAR CONTACT

Pengalaman pertama minum ESP Shaklee

Assalamualaikum & Hi

Mungkin dah ramai orang telah membuat entry tentang keberkesanan ESP Shaklee ni kerana telah merasakan kesan yang efektif hasil daripada konsisten mengamalkannya. Untuk pengetahuan, Shaklee merupakan brand supplement pertama yang Ana berminat untuk cuba dan ESP  merupakan produk Shaklee yang pertama Ana ambil. Mesti semua akan cakap..ye la, Ana kan distributor, mestilah nak promote….oh salah tu..Ana amalkan ESP dalam tempoh yang agak lama juga baru mempunyai hasrat untuk sign up jadi distributor kerana percaya ESP ni boleh bantu improve dalaman Ana. So, dalam entry ni Ana nak share lah benda baik dengan masyarakat supaya kita sama-sama boleh consume dan merasakan sendiri hebatnya kesan ESP ni tau..hehe..

Firstly, reason Ana cari supplement di pasaran masa mula-mula dulu sebab merasakan yang kulit Ana ni kering, kusam dan tak bermaya macam pucat gitu..Ana tak mengamalkan apa-apa skincare sebab takut & trauma! Trauma???! Kenapa trauma??? Sebabnya, masa form 3 dulu pernahlah mencuba satu produk skincare yang popular dekat pasaran..masa tu kawan pakai skincare itu ini, kita pun sibuk nak try..Nak tau apa jadi?? Keluar & wujudlah jerawat yang tidak diundang ni..Yang paling best all out 3 jerawat sekaligus..malu yang amat sangat sebab jerawat tu muncul dengan sangat ketara dikedua belah pipi dan satu lagi di atas dahi…masa tu macam, thanksss skincare XXX..Kawan-kawan senyum gelak-gelak tengok muka Ana time tu..So, itulah cerita trauma Ana & sampai ke sudah takut consume apa-apa skincare termasuklah supplement risau ada side effect & kulit tak serasi dengan mana-mana produk.

Nak dijadikan cerita, tahun 2012 terbuka lah hati untuk survey produk yang bagus untuk consume kononnya berangan nanti kawin nak lah kulit yang fair, smooth & moist untuk bakal husband tengok & belai..ok, gatal sikit…hahaha..Survey punya survey nampak banyak testimonial pengguna tentang ESP Shaklee & time terbuka hati untuk cuba & dapatkan produk tu dari seorang kakak distributor yang baik ni..

Sepanjang mengamalkan produk ni selama lebih kurang 2 tahun lebih..apa yang Ana dapat kongsikan muka rasa makin cerah dan lembut..eceyyh! Puji diri sendiri..haha..taklah..ini reality..kulit rasa macam lagi fresh berbanding dulu kusam..Dulu juga ada sedikit pri kecil yang mana lepas amalkan ESP makin lama makin kurang & menghilang sudah! Hehehe..rasa happy & confident bila buat presentation depan student or attend meeting. Pengalaman masa mengandungkan Fayyad juga Ana turut amalkan ESP, kononnya kata orang nak anak cerah & gebu..Ana pun amalkan lah kerana ESP ni mengandungi nutrisi & khasiat yang sangat sesuai untuk ibu-ibu mengandung..Tapi, semua ni ketentuan oleh Allah..kita hanya berusaha untuk improve apa yang patut & Alhamdulillah Fayyad pun nampak sihat & juga seperti yang digambarkan semasa consume ESP masa awal pregnancy..Syukur Alhamdulillah.. 

Me & my precious son. Nama lain untukku adalah Mama Fayyad :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI